Info Cantik- Bagaimana Epal Mencantikanmu

Hallu sis cantik..!

 

Apa khabar sis hari ni…?

Manis manis senyuman…semanis buah-buahan gitu…

 

Manis-manis tak ape..jangan masam durja…kecut muncut muka tu…

 

Dah kenape..? haha *usik*

 

 

Tak pe…biar masam macam mana pun keadaan……… kita dan sis tetap stay sweet ! kan ?!

sweet sixteen gitu! ah kau..! perasan. hahaha *usik lagi*

 

 

sweet tu kita, sour tu kita bagi kat Epal !

Sebab sifat masam pada Epal boleh guna untuk rawat muka..

 

sis yang comei molek ni nak masam-masam nak watpe!  hahaha *ish nakalnye kita hari ni*

*sis jangan marah*  *tamow masam-masam* hihiks

 

 

ha..mana epal kita tadi… *ececeyh*

 

 

ok sis hari ni sebenarnya kita nak share dengan sis info tentang buah yang kita selalu jumpa ni. Epal.

 

 

Sis

 

 

Pernah tak terfikir, kenapa Epal masam…?

 

 

 

Sebab

Epal mengandungi beberapa jenis zat bersifat acid.

 

Epal mengandungi malic acid dan vitamin C atau ascorbic acid dan juga tanic acid…sebab tu epal ada rasa masam-masam…..

 

Vitamic C tu…membantu pembentukan collagen!

Collagen..sejenis protein, dihasilkan oleh tubuh secara semula jadi.

 

Collagen punya kerja lah yang buatkan kulit kita kekal anjal dan muda..!

Semakin baik collagen bekerja, semakin mantap lah kulit kita!  Gebus gebas, anjal macam baby.

 

Wahhh!

 

 

Ramai cakap, dan memang betul pon! Amalan makan epal setiap hari boleh jadikan kulit kita cantik..!

 

Badan pun jadi sihat, tahan dari jangkitan penyakit.

Macam pepatah orang putih cakap “an apple a day keeps the doctor away”.

 

Ya!  Terima kasih vitamin C!

 

Sis nak tahu lagi…??

 

Epal juga ada mengandungi copper, copper bantu badan kita hasilkan melanin yang melindungi kulit kita daripada pancaran UV yang merbahaya.

 

Lagi!

 

Percaya tak…? Ramai tak tahu yang seri kulit kita juga berkait rapat dengan sistem perkumuhan bahan…

 

Disebabkan oleh gaya hidup dan pemakanan kita yang terdedah pada bahan-bahan berbahaya.

Badan kita mengumpul toksin. Toksin terkumpul…selain dari menjadi punya penyakit. Juga menjadi punca kulit kusam dan bermasalah….

 

 

Amalkan lah makan makanan bersifat fiber macam Epal

yang beri sistem perkumuhan lebih lawas.

Bila sistem perkumuhan kita baik dan teratur, kita berjaya keluarkan toksin-toksin dari bahan setiap hari….yang juga disebut detox.

 

Secara tak langsung, akan memberi manfaat terus pada seri kulit kita.

 

Melalui manfaat detox dari Epal, badan kita bebas toksin…

 

baru lah kulit jadi sihat dan glowing…!

 

Badan kita mengumpul toksin. Toksin terkumpul…selain dari menjadi punya penyakit. Juga menjadi punca kulit kusam dan bermasalah….

 

Melalui manfaat detox dari Epal, badan kita bebas toksin…baru lah kulit jadi sihat dan glowing…!

 

 

Wahhh besar kan manfaat Epal ?

 

Jom rawat kulit kita dari dalam, dengan Epal hari ni!

 

Klik SINI untuk belajar resepi cantik menggunakan Epal ! 

Share info bermanfaat ni dengan yang lain yea!

 

Kajian terperinci dari makmal AUDELA, telah memilih Swiss Apple Stem Cell dan ekstrak Epal Hijau untuk merawat tubuh dan kulit dari dalam secara effektif. SIHAT dan CANTIK berpanjangan.

Jom minum AUDELA !

 

sayang,

-AUDELA-audela-bottle

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *