Tips Cantik – Jom buat masker yang terbaik dengan Epal!

Sis tau tak? Masker atau mask ni adalah rutin skin care yang paling kite suka!

Sebab apa tu?

Sebab mask ini ibarat kite belanja makan kepada kulit kita.

Waktu mask ialah waktu ultimate antara kita dan kulit kita!

 

Aroma dari mask…..disulam dengan alunam muzik tenang…..ouhhhhh~ damainye….

 

Bila berteman boleh luangkan masa bersama….

 

Bila bz….boleh je buat kerja sambil biarkan mask tu buat kerja dia dekat kulit kita.

 

Bila lapar, boleh makan je mask tu. ahaha

Sebab mask yang kita nak share ni di buat daripada bahan-bahan natural yang boleh jadi ada di dapur kita !

 

 

Jom kite kongsikan dengan sis beberapa sejenis mask hebat yang boleh kita buat dengan buah Epal.

 

Eh. sebelum tu…

kita nak habaq. Khasiat teristimewa Epal ialah pada kandungan vitamin C nya yang hebat!

 

Tetapi…

sis kena ingat yang vitamin C ialah sejenis vitamin yang cepat teroksida. Jadi masker yang baru dibuat tu….terus pakai yea.

Jangan di simpan lama-lama. sebab bila kita biar lama nanti vitamin C teroksida…..vitamin C dah hilang……..hilanglah khasiat vitamin C dalam Epal yang kita cari tu…

 

 

Ish tak sabar pulak!

 

Jom buat mask!

 

Masker Multi-Khasiat

Mula-mula kita perlukan apple puree. Apple puree ni boleh buat lebih….kalau sis terasa nak buat apple pie or baby food boleh la buat sekali.

Apple pie, baby food dan mask! wah…! All in one.

 

Macam mana caranya?

  1. Basuh Epal dulu! Kemudian kupas kulitnya. Lepas tu potong kecil-kecil.
  2. Sedia untuk rebus ! Kuantiti air, cukup untuk tenggelamkan ketulan Epal sahaja. Rebus Epal sampai airnya menggelegak, lepas tu kecilkan api biarkan sampai Epal lembut.
  3.  Dah lembut! Tapis Epal yang lembut tu..pastikan cukup kering lah yea… tak mau berlecak sangat pureenya, sebab nanti nak tekap dekat muka, meleleh pulak.
  4. Lenyek Epal tu. Lenyek…lenyek… sampai jadi puree yang pekat.
  5. Siap! Sejukkan puree dalam peti sejuk.

 

Puree dah siap.       

Masa untuk adunan masker.

 

Tambahkan; satu sudu air suam, satu kuning telur. satu sudu oat dan gaul, gaul, gaul.

 

Dah siap,

lumurkan pada wajah.

Biar mask meresap dalam kulit selama 15 ke 20 minit.

 

Kemudian bilas.

 

Kedap wajahmu dengan towel…kedap…kedap…sampai kering.

 

Dan voila! Kulit terasa seolah-olah hidup semula!

 

Happynya sis bila kulit makin berseri! Cerah glowing dengan khasiat dari Epal.

 

Jom amalkan! Kongsikan resepi mask ni dengan kawan-kawan yea.

 

Klik SINI kalau sis nak tahu LAGI tips rawat kulit dengan Epal!

 

AUDELA mengandungi 17 kebaikan yang terdiri daripada buah-buahan dan bahan aktif yang terunggul, termasuklah Swiss Apple Stem Cell dan Ekstrak Epal Hijau.

 

Minumlah AUDELA hari ni!

 

Sihat, Cantik, Yakin

-AUDELA-audela-bottle

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *