Tips Cantik- Resepi Cantik Dengan Epal

Gaya hidup aktif dan rutin harian ku yang padat,  kadangkala semacam lembaga jahat. Semacam tabir. Menghalang seri wajah untuk menyerlah!

Seperti bff, buddies tak pernah berpisah. Kulit ku pun sama-sama bertarung denganku menempuhi hari-hari yang getir, emosi-emosi kasar….

Kulit ku jadi kusam tak bermaya lagi….kesan luka pertarungan…terjadilah sunburn, mata panda…dan sebagainya…

 

 

Ku buka peti sejuk ingin ku teguk air yang dingin…membasahkan tekakku kalau boleh hati perut ku sekali yang naik serak.

Menjerit protes, meminta tolong tapi tiada suara….

 

 

Ku intai dalam peti, kulihat ada jaring….dalam jaring ada buah…buah Epal…

 

Apakah maksud nya, apakah buah Epal ini boleh ku buat azimat?

 

 

Tiba-tiba terdengar seperti suara halus berkata….

Ambil lah Epal itu….dan cucuk di telapak kakinya….. *eh! Tidak!*

 

 

Silap filem !

 

 

Suara halus berkata…….

ambil lah Epal itu……..pelbagai cara dapat kau guna dengannya………untuk merawat emosi dan kusam kulitmu itu……

 

Eh betul ke? Atau hanya cobaan!?

 

hehe…betul lah sis, Ambil lah Epal tu.

Jom ikuti tips-tips rawat kulit dengan Epal yang nak kite kongsi ni.

 

Satu!

 

  • Kulit Kena Sunburn

Oh…tidak!!!!

Lepas buat aktiviti outdoor, kulit burn! Habis gelap balik muka ni……kena sambar matahari.

 

Tak pa, takpa….

Nasib baik ada epal dekat rumah, boleh guna untuk rawat sunburn ni…

 

Pectin, tannin dan vitamin-vitamin milik Epal boleh bekerja untuk jadi ajen rawat si kulit yang terkena sambar mentari…

 

 

Cara nya…buat masker Epal !

Sagat Epal ikut kuantiti yang cukup untuk cover seluruh wajah. Kemudian  campurkan dengan satu sudu glycerin. Gaul2…dan maskkan wajah sis, biarkan rileks selama 20 minit kemudian bilas.

Tona wajah kembali dan kulit terasa lembut je..wahhh!

 

Best kan macam ni? Mudah dan semulajadi!

 

Epal yang enak dimakan ni, bak azimat zahir batin. Selain bertindak memberi manfaat dari dalam, Epal pon boleh merawat kulit dari luar.

 

 

Tak sabar nak tahu lagi……!

 

 

 

ha..

Dua!

 

  • Mata Panda

Kita boleh gunakan kebaikan epal ni untuk hilangkan lingkaran panda bawah mata dengan effektif!

Epal ada potassium, vitamin B dan vitamin C. 3 zat ni merawat bahagian kulit yang sensitif di bawah mata kita tu. Yang bila letih jadi gelap dan buat kita nampak macam panda…huhuhu

 

Don’t worry…..

 

Just potong Epal Hijau menjadi kepingan nipis…..rebus kepingan Epal Hijau tu.

Sesudah Epal lembut. masukkan dalam peti sejuk..biarkan 30 minit atau lebih. Bila nak pakai, cuma kedapkan kepingan tu pada bawah mata….satu keping, sebelah mata…

Ahhhhh….Nyamannya~~

 

 

 

Tiga!

 

  • Cerahkan kulit saya!

Mudah saja, hancurkan kulit Epal sehancur hancurnya…sampai jadi lumat…..tambahkan satu sudu madu, dan sapukan pada wajah..biarkan 20 minit. Dan cuci muka.

Kulit lebih cerah malah akan bermaya semula!

 

Wah wahh! Kalau macam ni, boleh canti berseri lah kulit kita yea!

Tak sabar nak cuba!

 

Share tips syok ni dengan kawan-kawan sis yea! Jom sama-sama kita cuba!

Klik SINI kalau nak tahu apa kebaikan dalam buah Epal  yang mencantikkan kulit kita? 

 

Epal adalah antara bahan aktif utama dalam formulasi AUDELA. Bukan satu, malah dua! AUDELA ada Swiss Apple Stem Cell dan Green Apple Extract untuk memberi kemewahan manfaat dan kesan menyeluruh untuk kita!

Jom AUDELA hari ni!

 

Love,

-AUDELA-audela-bottle

2 thoughts on “Tips Cantik- Resepi Cantik Dengan Epal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *