Detoks.
Nama panjangnya detoksifikasi ialah proses membuang toksin keluar dari badan.

Buang toksin keluar dari badan?? *uishh*

Bunyi macam payah je kan?

 

Hihi
Ni Dela nak citer, ada satu teknik detoks mudah,  boleh bantu buang lemak dan air berlebihan dari badan, yang boleh di capai dalam masa 3 hari je.

 

 

Sedia..? Ya !

 

 First! Get ready!

 

Sebelum mula detox, kene la siap sediakan badan kita untuk detoks, baru lah detoks jadi effektif.
Caranya, stop dulu ambil produk tenusu, macam susu, keju, yogurt dan lain. Sekurang-kurangnya 2 hari sebelum mulakan plan detoks ni.

Sebab susu ni antara input yang susah, dalam erti kata lain, ambil masa untuk dihadam oleh sistem kita.

Jadi, elakkan produk tenusu dulu untuk mempercepat dan memudahkan proses detox kita nanti.

Ok!

Dah? Jom mula detoks!

1. Minuman dieuretik

Mulakan dengan minuman yang menggalakkan pembuangan air dari badan yang dalam bahasa saintifiknya dieuretik. Minuman ni boleh bantu bersihkan sistem penghadaman dan perkumuhan dari racun dan toksin. Contoh minuman dieuretik, teh dan cincau !

 

 

Esok paginya,

 2. Lemon

Minum air lemon sebelum sarapan. Sukatannya, 2 biji lemon setengah cawan air. Detoks!

Lepas detoks, boleh support plan detoks kita dengan jus buah…sebab buah kan banyak antioksida. Baik untuk sistem badan dan paru-paru.
Ambillah  dalam 1 + setengah cawan jus.

Anggur ke, nenas ke, carrot..

Boleh jugak pilih jus yang kaya dengan potassium. Contohnya, pisang, ubi merah dan avocado….

Selebihnya boleh try Google hihi. 

 

Next !

3. Detoks dari mucus

Mucus; lendiran yang dihasilkan oleh badan. Mucus berlebihan boleh akibatkan macam-macam masalah yang berkait dengan saluran tersumbat.

Bahaya tu…! Jadi, untuk detoks dari mucus, boleh minum teh halia.

Setiap masa, bila rasa dahaga je, Minum air.

 

Minum air yang cukup SANGAT PENTING untuk detoks.

Minum minum dan minum ok..!

 

Minum air rasa-rasa beri pon sedap jugak kan..?

Nak lagi mudah? Minum je AUDELA.
Ada 17 bahan aktif yang terdiri daripada herba dan buah. Minuman DETOKS u alls yang PALING UNGGUL !

 

Jangan lupa share tips mudah ni dengan yang lain ! Selamat berdetoks ! 

Love,

-AUDELA-audela-bottle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *