Simple dan Mudah Selulit Dah Tiada!

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

 

Morning u all, ada yang morning sick tak? cepat mengaku jeng jeng jeng. Orait u all, hari ni Mimi nak berceloteh pasal masalah selulit mostly pempuan lah kan yang mengeluh. InsyaAllah lepas amal cara nak merawat selulit yang Mimi kongsi, SELULIT? tiada lagi.

 

Nak tahu tak selulit ni terhasil macam mana? selulit ni ialah lemak yang ada pada lapisan kulit. toksin berkumpul pada lapisan kulit dan memusnahkan struktur collegen dan elastin yang ada pada lapisan kulit. Selulit sering dikaitkan dengan berat badan yang berlebihan dan metabolisme yang rendah. Makan makanan tinggi kalori boleh menyebabkan pembentukan selulit. Masalah kitaran darah yang tak stabil juga punca berlakuya selulit.pada bahagian familiar seperti peha, lengan, dan perut.

8 barang yang ada kat rumah untuk merawat masalah selulit

  • Olive oil

Semua orang akan ada bahan masakan ni kat rumah. So, tak jadi masalah rumahtangga dah. Olive oil antioksida yang tinggi di mana akan membantu untuk merawat kulit daripada rosak. Selain itu olive oil boleh melembapkan kulit. Sapu olive oil dipermukaan kulit yang ada selulit sampai rata. Biarkan sehingga ia meresap ke dalam kulit. Cuma ambil masa sedkit lama sebab oilve oil cecair yang pekat.

 

  • Jus potato

Potato kaya dengan mineral dan nutrisi vitamin yang membantu memulihkan pori dan memperbaiki sel kulit. Potong potato dengan ketabalan yang sesuai dan gosokkan di bahgian kulit yang ada selulit selama 5-10 minit. Bila jus potato dah kering barulah anda biarkan sehingga beberapa minit tambahan lagi, lepas tu bilas.

 

  • Castor oil

Castor oil mempunyai banyak kebaikan dalam merawat kulit yang bermasalh. Bagi masalah selulit, rekahan atau regangan kulit daripada keadaan asal. Castor oil berpotensi merawat selulit dengan memperbaharui tisu kulit yang renggang. Selain itu, meransang pembuatan collegen dan elastin semula.

 

  • Alfalfa

Alfalfa diperkaya dengan vitamin E, amino asid, vitamin O yang berfungsi merawat kulit yang renggang. Ia juga boleh di jadikan toner. Ambil 1 sudu teh serbuk alfalfa dan campur dengan chamomile oil. Sapukan pada selulit, biarkan kering 15 minit kemudian bilas dengan air bersih. Lakukan 3 kali sehari.

 

  • Putih telur

Putih telur megandungi 40 jenis protien yang baik untuk kulit. Collegen yang ada dalam vitamin A mampu merawat calar atau luka dengan lebih efektif. Asingkan putih telur dengan kuning telur, pukul putih telur dengan garpu. Sapukan puth telur pada selulit, biarkan kering sehingga 15 minit, bilas dengan air bersih dan sapu sedikit minyak atau pelembap.

 

  • Gula

Gula akan menyebabkan pengelupasan kulit bertujan membuang sel-sel kulit mati. Campurkan sedikit minyak almond oil, jus lemon dengan beberapa sudu gula. Ratakan pada kulit yang ada selulit, biar kering 10 minit dan bilas. Anda akan lihat hasilnya selepas sebulan.

 

  • Cocoa butter

Bertindak sebagai pelembap, agen anti penuaan yang membantu merawat kulit yang regang. Ambil sesudu cocoa butter, sapu dan urut pada kulit regang dengan lembut. Lakukan 2 kali sehari. Tidak sampai 2 bulan anda akan lihat hasilnya.

 

Amalkan Adore, Minum Adore, cantik luar dan dalam. Suami sayang ;). Klik disini untuk dapatkan produk dari agent sah kami..Boleh join jadi agent kami jugak tau..Assalamualaikum

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *