Skip to content

Ada Apa Dengan Darah Jenis ini?

  • by

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Normally, 4 jenis golongan darah iaitu jenis B, AB, dan O. Berdasarkan pakar, semua jenis darah mempunyai karakteristik yang berbeza mengikut keadaan tertentu.

So, let`s check it out girls :

Jenis darah dan nutrisi
Setiap kumpulan darah memerlukan jenis makanan yang berbeza untuk mendapatkan nutrisi makanan yang mampu memberi kebaikan yang lebih kepada seseorang itu. Individu jenis darah A perlu elakkan banyak memakan daging dan perlu makan sayur-sayuran lebih. Bagi orang jenis darah O memerlukan protien yang lebih, digalakkan untuk makan daging dan ikan lebih berbanding yang lain. Individu darah jenis AB disarankan makan daging tanpa lemak dan makanan laut. Seseorang yang berada dalam kumpulan darah B perlu elakkan makan daging ayam dan banyakkan makan daging merah.

Jenis darah dan personaliti
Peribadi seseorang juga bergantung dengan jenis darah masing-masing. Jenis darah O dikatakan seorang yang berkeyakinan, kreatif, sosial, dan mudah bergaul. Bagi mereka yang jenis darah A lebih gemarkan ketenangan, artistik, dan boleh dipercayai. Orang yang berdarah B pula berpesonaliti yang sangat kukuh. Mereka seorang yang berdikari, kuat, dan sangat berdedikasi untuk mencapai matlamat mereka. Manakala darah AB, mereka seorang yang pemalu, boleh dipercayai, dan sangat menjaga yang lain.

Jenis darah dan mengandung

Dari aspek perubatan, sesetengah jenis darah mudah untuk merancang keluarga. Antaranya ialah darah AB yang menghasilkan hormon folikel yang rendah membolehkan mereka hamil dengan mudah.

Jenis darah dan stress
Mostly, mereka yang erdarah O mudah marah kerana tahap adrenalin yang tinggi dan mereka sangat memerlukan masa yang panjang untuk tenang selepas berhadapan dengan situasi yang stress.

Jenis darah dan masalah berat
Jenis darah anda mampu menggambarkan sama ada anda mmepunyai masalah lemak berlebihan di bahagian perut. Kebiasaannya mereka yang berdarah A yang akan mengalami masalah sebegini dan mereka yang berdarah O berpotensi untuk mendapatkan lemak di perut.

Jenis darah dan keturunan

Berdasarkan faktor Rh, sekitar 85% orang mempunyai Rh positif. Meskipun begitu, wanita yang mempunyai Rh yang negatif dan pasangan mereka yang Rh positif, berkemungkinan mereka akan mendapat anak yang berpotensi tinggi mengalami masalah kesihatan.

<a href=”http://youcanadoreit.adore.com.my/”>YOU CAN aDOre IT<img class=”size-thumbnail wp-image-539 alignright” src=”https://adore.com.my/wp-content/uploads/2017/04/logo-adore-KECIK-150×62.png” alt=”” width=”150″ height=”62″ /></a>

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp Whatsapp Us!