AUDELA Sewaktu Hamil?

  • by

Audela, minuman kesihatan yang semakin popular di Malaysia. Ramai sangat yang tergilakan AUDELA ni!

Sebab, Audela dirumus khas dengan 17 Bahan Aktif menggunakan NACCellTech™ yang membantu penghasilan 5 manfaat hebat dalam 1 produk sahaja.

Namun sayangnya, harus difahami bahawa Audela bukanlah untuk semua orang. Ada orang memang boleh minum Audela namun terdapatnya segelintir golongan yang tidak disarankan untuk mengambil Audela. Antara mereka itu adalah ibu hamil.

Apabila mereka private message team Audela, begitu berat hati kami untuk meranapkan harapan mereka dengan ayat ‘’Maaf sis, tapi Audela ni sebenarnya tidak sesuai untuk sis’’. Namun apakah daya, demi kesihatan mereka dan kandungannya, sanggup kami menutup seketika keinginan mereka untuk menikmati kesan-kesan hebat Audela.

Tapi pernah anda terfikir, “Kenapa ye Audela ni bukan untuk kaum ibu mengandung?” Di sini kami senaraikan 3 sebab utama Audela bukan untuk ibu-ibu yang mengandung;

Kenapa ye Audela ni bukan untuk ibu mengandung?

 

1. Adanya Hydrolyzed Peptide Collagen di dalam Audela.

Collagen adalah protein yang menKandungan collagen di dalam Audela adalah bersumber dari ikan-ikan. Collagen sememang mengandungi merkuri cuma jumlah kandungan merkuri dalam collagen Audela adalah normal bagi ibu tapi tidak normal bagi kandungannya. Terlalu banyak merkuri boleh membantut pertumbuhan sistem saraf bayi.Walaupun para ibu hamil tidak minum Audela, mereka tetap kena berhati-hati dalam memakan ikan. Menurut American Pregnancy Association, ikan kembung merupakan ikan yang tertinggi kandungan merkurinya. Jadi ikan apa yang boleh makan?Ikan yang lebih selamat untuk dijamah adalah ikan salmon, tilapia dan udang. Tapi INGAT jangan makan secara berlebihan nanti kandungan merkuri dalam badan tinggi dan menjejaskan kandungan.

 

2. Kesan Pelangsingan Mengancam Kandungan!

Bukan sahaja Audela malah sebarang kesan pelangsingan sebenarnya tidak sesuai untuk diambil oleh ibu hamil. PENTING untuk tahu bahawa kesan pelangsingan membuatkan rahim mengecut dan menyebabkan keguguran!Jadi ibu hamil sila BETUL-BETUL pastikan anda tidak minum atau makan sebarang supplement yang mempunyai kesan kurus.

 

3. Teh Hijau Menghalang Nutrien Untuk Bayi.

Teh hijau menghalang nutrient asid folik dan beberapa zat-zat besi yang lain sampai kepada kandungan. Asid Folik merupakan nutrient penting bagi kandungan terutamanya pada 12 minggu terawal mengandung.Kekurangan nutrient-nutrien ini akan menjejaskan sistem saraf bayi.

 

AUDELA boleh diminum sebelum hamil dan selepas baby menjangkau 6 bulan. Kekal cantik dan sihat dengan AUDELA.

Artikel ini memberi input kepada anda? Jom share artikel ni untuk berkongsi info dengan kawan-kawan yang lain!

 

we care,

-AUDELA-audela-bottle

Spread the love