NGERI ! MASALAH BESAR BILA TAK DETOX !

  • by

Masalah detox sangat berkait rapat dengan masalah sembelit. Tahukah anda masalah terbesar bila tidak detox adalah KANSER USUS yang sebenarnya berpunca daripada masalah sembelit?

 

Menurut laporan Kementerian Kesihatan di dalam akhbar Utusan Malaysia, kanser usus merupakan kanser ketiga TERTINGGI di Malaysia!

90% dari pesakit kanser usus ini adalah mereka yang berusia 40 tahun dan ke atas. 10% lagi pesakit tertumpu pada golongan muda gara-gara gaya hidup dan pemakanan yang tidak sihat.

Yer lah tiap-tiap hari jamah fast food, makanan goreng yang minyak masak dia entah dah recycle berapa ribu kali.

Belum lagi kira orang yang hisap rokok berkotak-kotak sebulan..

 

Pakar perunding Bedah Am dan Kolorektal Hospital Pantai Kuala Lumpur, Dr. Seenivasagam Theruvenkidan menyatakan , “Antara tanda kanser usus sudah kronik ialah apabila pesakit mengalami masalah membuang air besar akibat daripada pembentukan sel kanser di dalam usus besar yang menghalang laluan najis”.

 

Antara tanda kanser usus sudah kronik ialah apabila pesakit mengalami masalah membuang air besar akibat daripada pembentukan sel kanser di dalam usus besar yang menghalang laluan najis

 

Bukan itu sahaja, bahkan pesakit mempunyai masalah membuang angin. Dukacitanya, 97% rakyat Malaysia masih kurang peka dengan masalah ini dan kerap kali mengabaikan isu ini.

Simpton-simpton KRONIK yang menunjukkan kehadiran kanser usus adalah najis bercampur darah dan najis yang berair.

Namun adalah lebih baik jika isu sembelit ini diberi perhatian sejak awal. Macam yang selalu kita dengar “Mencegah itu lebih baik daripada merawat”, sekali dah terkena cukup payah nak sembuh tapi sangat senang untuk elak penyakit jika kita sangat berjaga-jaga.

 

Mencegah itu lebih baik daripada merawat

 

Sumber : Kolumn Kesihatan Utusan Malaysia

Betapa pentingnya DETOX untuk menjaga kesihatan fungsi tubuh badan kita.

Usus yang sihat akan detox sehari dua kali. Jika detox sehari CUMA sekali, itu menandakan usus masih belum cukup bagus. Apatah lagi bagi mereka yang detox hanya 2 hari sekali atau yang lebih parah seminggu dua kali sahaja!

 

Jom share info bermanfaat ni dengan semua !

 

Psst ! Tahukan anda?  Formulasi 17 bahan aktif AUDELA berasakan fiber.

Sudah ramai berjaya merawat masalah sembelit dan berjaya detox setiap hari, dengan AUDELA.

 

we care,

-AUDELA-audela-bottle

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •