Lakukan Gerakan Mudah Ini Untuk Kempiskan Perut Yang Boroi

Pening dengan lemak yang ada ditubuh anda sehingga tak dapat nak disorok dengan baju yang anda pakai? Jom lakukan gerakan yang Kak Dela nak share ini selama 20 saat hingga 4 minit setiap hari, assalkan dilakukan dengan konsisten selama 1 bulan, dijamin lemak yang ada pada tubuh anda akan berkurang dengan drastik!

You can get flat tummy in one week with the following tips... #weightloss

Kat bawah ni Kak Dela berikan jadual latihan selama satu bulan agar anda sentiasa berada dalam track yang betul untuk menyingkirkan lemak-lemak yang terkumpul pada perut anda. Untuk hari yang pertama, cukup untuk anda lakukan gerakan tersebut selama 15 saat dan di hari ke 30, lakukan gerakan tersebut selama mana yang anda boleh.

 

Image result for 30 day plank challenge

Untuk cabaran planking ini, anda akan melaksanakan basic plank setiap hari, dan tempoh masa untuk melakukan plank akan meningkat sepanjang 30 hari plank challenge. Rest day diletakkan secara berkala sepanjang cabaran, dan Kak Dela menggalakkan anda menggunakan rest day sebagai kelebihan untuk anda, kerana perut anda mungkin akan berasa perit jika dilakukan plank secara berterusan. Rest day adalah penting kerana ia akan memberikan masa otot anda untuk sembuh dan membentuk otot pada perut anda.

Untuk permulaan anda boleh melakukan posisi plank untuk level satu, setelah mahir anda boleh mengangkat salah satu kaki untuk mendapatkan hasil yang lebih baik.

Selain itu anda juga boleh melakukan seperti posisi di bawah

Image result for posisi plank

 

Tonton video dibawah untuk mendapatkan gambaran yang lebih jelas untuk melakukan posisi plank ini.

Pastikan tubuh anda berada dalam posisi yang betul. Jika tidak, anda akan gagal mencapai hasil yang baik, dan yang paling buruk ia akan menjejaskan tubuh anda.

Jadi tunggu apa lagi? Jom lakukan sekarang dan lihat hasilnya selepas sebulan. Lets start our 30 Days Plank Challenge!!

 

Apa kata anda?? Jangan lupa share dan komen ❤❤

 

Baca Juga : 

6 Petua Untuk Kekal Sihat

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •