Rahsia tampak muda 10 tahun dari usia sebenar

Perempuan kebiasaannya sangat sensitif apabila ditanyakan mengenai umur. Ada yang baru berusia 20-an namun dianggap berumur 30-an. Oleh itu jangan biarkan wajah kelihatan tua sebelum waktunya.

Mudah sahaja kalau nak nampak muda 10 tahun dari usia jika kita tahu rahsianya..Jom kita bongkar satu persatu rahsia mudah yang boleh melambatkan penuaan kulit korang!

#1  AIR KOSONG

Amalkan minum segelas air suam beserta 3 kali selawat setiap kali bangun dari tidur. Amalkan petua yang sangat mudah ini setiap hari. InsyaAllah wajah anda akan kelihatan berseri-seri setiap hari.

Image result for air kosong

2# MAKANAN TINGGI PROTEIN

 Amalkan makan makanan yang tinggi dengan kandungan protein. Lebih baik jika ianya rendah indeks glisemik dan rendah lemak seperti dada ayam, minuman protein dan juga putih telur.  Protein sangat bermanfaat dalam mengawal kadar insulin  dan paras insulin yang optimum penting dalam mengawal berat badan agar berat mencapai berat badan ideal sekaligus mencegah penyakit kronik. Protein juga dapat menstabilkan kandungan gula di dalam darah,  mengawal kortisol dan membantu mencegah stress yang dapat melambatkan proses penuaan kulit!

Image result for makanan tinggi protein

3# WAJIB GUNA SUNBLOCK

Penggunaan sunblock memang sangat penting  untuk memastikan kulit ada terpelihara dari sinaran matahari yang berbahaya kerana ianya boleh menyebabkan kerosakan kulit, Pastikan anda tidak mengabaikan penggunaan sunblock setiap kali melangkah keluar dari rumah, apa kehilangan kolagen semulajadi dan kanser kulit.

Related image

4#  PENGAMBILAN VITAMIN B6 & B12

Tahukah anda tekanan mental dan stress dapat memberi tekanan kepada kulit dan menyumbang kepada kedutan awal pada kulit wajah? Amalkan mengambil 200-400mg vitamin B6 dan B12 setiap hari  untuk mengurangkan kortisol dan meningkatkan paras seretonin sejenis hormon yang mencegah tekanan mental dan kekeliruan. Kadar kortisol yang terlalu tinggi di dalam tubuh badan dapat melambatkan proses penyembuhan dan pembinaan semula sel-sel normal kulit makanya apabila proses pembinaan semula sel-sel kulit terbantut, kulit anda akan hilang keanjalan.

Image result for makanan yang tinggi vitamin b12

#5  TIDUR YANG CUKUP

Elemen yang sangat penting untuk memastikan kulit wajah sentiasa bermaya dan segar. Kerana wajah yang letih dan lesu menampakkan anda seperti berusia. Tempoh waktu tidur yang cukup tidak semestinya 7-8 jam..Ia  berbeza bergantung kepada setiap individu berdasarkan umur, keadaan dan gaya hidup seseorang..Ada yang memadai dengan tidur 5-6 jam.Hormon adrenaline dan kortisol akan menurun sewaktu tidur manakala hormon pertumbuhan akan meningkat dimana pada waktu ini sel kita menjalani proses pembaikan, pemulihan dan pertumbuhan dengan lancar. Proses ini akan terganggu jika tidur kita tidak mencukupi. Jika mahu kelihatan awet muda, pastikan anda cukup tidur ok!

Image result for tidur yang cukup

#6 AMALKAN AUDELA!

Salah satu cara yang paling mudah dan dijamin berkesan adalah dengan mengamalkan minum 1 sachet Audela sebelum sarapan pagi kerana pengambilan suplement pada waktu pagi sebelum sarapan memberi penyerapan yang terbaik kepada tubuh badan. Audela mengandungi kandungan yang sangat berkesan untuk mengekalkan keremajaan kulit dan memastikan kulit korang sentiasa tampak awet muda dengan kandungan bahan-bahan terpilih dan terbaik untuk kecantikan kulit  seperti  Argan stemcell, glutathione, hydrolyzed collagen serta buah-buahan berries yang mengandungi kandungan vitamin C yang sangat tinggi!  Jangan lupa minum Audela jika mahukan kulit yang berseri dan muda remaja sentiasa!

Image result for audela

 

 

 

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •